Pages

Jan 3, 2008

Sikiniz Sağolsun

Yılbaşı gecesi Taksim’de bir gurup hayvan kadınlara cinsel taçiz yaparlar. Sonra içlerinden sadece beş kişi gözaltına alınır. Tacize uğrayan kadınlar şikayetçi olmayınca zanlılar para cezası (57 YTL ) ile serbest bırakılır.

Işte çağdas Türk hukuku: Sapına kadar ERKEK! Köküne kadar ERKEK.

Insanı erkek olmaktan - insan olmaktan utandıran,

kadını, kadının bedenini, kadının bilincini böylesi aşağılayan

hukuğu sike dayali egemenlik ideolojisine peşkeş çektiren

böylesi bir uygulama başka nerelerde var acaba?

6 comments:

Talisman said...

Kusturucu birşey bu..
Gece tek başımıza ıssız yerlerde dolaşmaktan, boş sokaklara girmekten vazgeçmiştik, demek kalabalık meydanlarda dolaşmaktan da vazgeçeceğiz öyle mi?
Ne garip, ne haksızlık, gece canın sıkılsa, içerde gebersen hava almak için sokağa çıkamazsın, çıkıp biraz yürüyemezsin. Ya da dışardaysan illa birileri seni eve bırakacak, bırakmazsa da kendin dönersen, her gölge sıçratır, duyduğun her ayak sesi paranoya yaşatır. Çünkü bilirsin başına birşey gelse kimse saldırganı suçlamayacak, neden o saatte dışardasın o sorgulanacak, kadınlar bile çıkıp "o da o saatte dışarda olmasaymış, hak etmiş" diyebilecek. İnsan nasıl hak ederse böyle birşeyi..
Bu olayda iğrenç olan bir başka nokta da insanların "ulan turiste yapılır mı? ülkemizi yanlış tanıtacak. " söylemleri. Nasıl aşağılık komplexine batmış bir endişe.. Yani yerli olsa kol kırılıp yen içinde kalacak, en azından kendi pisliğimiz mi olacak? Ne fark yaratıyor turist olması?
Polis- adalet, bu konuya girmek bile istemiyorum. Lanet olsun yaa lanet olsun..
Kıyıdan kıyıdan yaşamaya çalışmaktan bıktık be..

Eleştirel Günlük said...

Evet ne yazik ki haklisiniz. Ben ozellikle turist olduklarini yazmak istemedim. Kadini evrensel aldim. Ama haklisiniz Turist diye "Ulkenin yanlis tanitilmasi" kaygisi kadin uzerinde bir kat daha hakareti ve baskiyi arttiriyor.

... said...

Siyasi liderleri kursuye ip atarsa,
Polisleri katille hatira fotografi cektirirse,
Mahkemeleri "tahrik var" derse,
Bu "iyi cocuklar" ne halt yesin.
Bildikleri bu.

Eleştirel Günlük said...

Sagol Haydar. Iyi demissin valla. Zaten butun varoluslari cinsel organlarina dayali. Ulan bir sihirli degnek elimde olsaydi bunlarin hepisini sadece-veren "ibne" yapmaz miydim (bu soylemim homoseksueliteye gonderme diye alinmasin lutfen. Sadece o "iyi cocuklar"in deger yargilarina saldirmak icin boyle diyorum)!

İkametsiz said...

Siz hala hukuku mu sorguluyorsunuz:)

Eleştirel Günlük said...

Hee kurban biz hala hukuku sorguluyoruz. Ya siz?