Pages

Feb 22, 2013

ilan

Bir 

ateist / alevi / ermeni / hristiyan / laik olarak 

ödediğim vergiden camilere giden parayı 

cami cemaatine helal etmiyorum.

Imza: ben

14 comments:

brownian said...

"helal etmek/etmemek" deyimini kullanip saydigin gruplar'a da ait oldugunu iddia edicencee ufak bir paradoks durumu olmsu sanki :)

Eleştirel Günlük said...

Haklisin. Orda onlarin dilindeki kavrama ve deger yargisina (helal olmak) gonderme yapacak kelime bulamadigim icin ve daha iyi anlasilmak icin kacinilmaz bir paradoks bu sanki... :-)

Ebru said...

Ben de. Bir de din kültürü ahlak bilgisi dersi öğretmeni kültürsüz ve ahlaksızlara.

Eleştirel Günlük said...

He valla bence ahlaksizlara versinler o dersi... :-)

brownian said...

O halde sana yardimci olayim aklima gelen deyimlerle. "Emegim gozunuze dizinize dursun!" ya da "emegim bogazinda kalsin!" gibi ifadeler kullanabilirsin :) Esin kaynagi veremiycem.

Ebru said...

Oğlumu sınıftan atmış Din hocası daha 9 yaşında. Suçu alakayla dinlememek, ses yapmakmış. Neyini alakayla dinleyecekse uğraşacağız adamla.

Eleştirel Günlük said...

Ebru aslinda o butun okul sisteminin bir sorunu. Adina gizli mufredat deniyor. Dersten ote cocugu egemen ideolojiye gore bicimlendirmenin mufredati bu...

Eleştirel Günlük said...

brownian sagol yuzume kondurdugun gulumseme icin. Ihtiyacim vardi. Allah senden razi olsun... :-)

xCoach Incompréhensible said...

+1

zihni örer said...

Selam, yitik Arkadaş:)

cami cemaati bu saydığın guruplardan gelen parayı GANİMET sayar, hadis öyle diyo:) bu yüzden sorun edeceklerini sanmıyorum. "Gavurdan alınan ganimetler helaldir":)

Eleştirel Günlük said...

Merhaba Zihni hocam nelerdeydin yahu?
Guldum ama sanki gulmemem gerekli degil mi? Bunlar ciddi ciddi ganimet sayar... Kerhaneden gelen parayi bile helaller bunlar...

Toz said...

Olaya başka bir açıdan bakmak da lazım.Yaşadığım yerde bir camii var ve 1979 yılında sanırım yapıma başlandı.Camii cemaati ve kiralardan elde edilen gelirle yıllarca yapılmaya çalışıldı ve bite çok fazla olmuyor ve camii altı dükkan vs gelirleri diyanete.Böyle bir çok camii var.Helal etme etmeme olayına gelirsek ateistsen kafan güzel :DD Onu geçiceksin.Ermeni ne alaka yanlış şık olmuş bence.Faşisz var burda Rumlar da var :) Yahudi daha mantıklı duruyor.Şöyle düşünmek daha mantıklı vergimi düzgün kullanmayana hakkımı helal etmiyorum demek.Sigara alkol benzin gibi bir sürü vergi veriyoruz.Ben fakire yardım edilmesini istemiyorum diyebilirim.Sen de camii yapilmasın dersin bir başkası okul yapılmasın der.O zaman bu devlet ne bok için var.Devlet devlet değildir.Sana dayatılan demokrasi ile seçimi galip bitiren bu işleri belirliyor.Yani hak hukuk olayına hak getire.Rejime göre istedikleri yerlere harcarlar.Yasalsa haktır.Yani sadece şıklarında olmayan bir müslümanın helal etmemesi daha mantıklıdır.Dinden ayrı tutulursa hesap sorman yanlış.

Eleştirel Günlük said...

Yok Toz, meseleye baska acidan bakmaya gerek yok. Din insanlarin bireysel sorunu olmalidir ve devlet hic bir sekilde buna bulasmamalidir. Herkes kendi dinini istedigi gibi yasasin. Turkiye'deki gibi herkese sunniligin baskisi yapilmasin ve bu da destekce vergilerle ve diger devlet aletlerince desteklenmesin. Hepsi bu...

Toz said...

Desteklememek olayı cemaatlere,örgütlere bırakmaktır bence.Devlet ya denetleyecek,ya destekleyecek.Öyle bakarsan da eğitim de bireysel olur.Piyasayı özel okullara bıraksın devlet gibi birşey çıkar.Devlet heryerde olmalı.Ama ortada büyük sorunlar vardır.Bunların düzelmesi lazım.Ama zor.Bu ülkede gerçekten bazı şeyler çok zor.