Pages

Feb 19, 2013

Sinop, Linç ve Barıș

Dünkü Sinop Madımak’ın çirkin tekrarıydı, yeni katliamların provasıydı.

Hiç ders almamıșız. Hiç bir șey öğrenmemișiz toplumsal barıș adına. Bir asker öldürüldüğünde karalar bağlayanlar barıș çabalarını neden desteklemezler? Siz iyi insanlar neden yüzünüzü ötelere çevirir sessizliğe bürünürsünüz barıș çabaları baltalanırken, neden?

Bizden yani o iyi, dürüst, ahlaklı, güzel insanlardan destek almasalar bunların hiç birini yapamazlar. Hiç bir güç yapamaz. Yani biz bu kadar mı zavallıyız allah așkına! Ne kadar zavallıyız biz.

Pavlov’un köpeği, Skinner’in kutusundaki o fare ve kuș bizden çok daha mı zeki? Yok yok sorun barıșı yeterince istememekte. Peki barıșı yeterince istemeniz için daha kaç kiși ölmesi gerekiyor?


14 comments:

Ebru said...

Kendi ailesinden olmadığı sürece ölenlerin hiçbir önemi yok.Geçen hafta barışı istediğimi ve endişelerimi yazmıştım 1 kişi bile yorum bırakmadı. Şaşırdım mı evet.
Barışı istemek ölmekten zormuş.

Eleştirel Günlük said...

Yok gercekten aklim almiyor artik bu olanlari... Kahretsin kahretsin deyip deyip duruyorum...

Şahin Şirin ERDEM said...

yaklaşık 100 yıldır beyinleri milliyetçilikle ırkçılıkla zehirlenmiş doldurulmuş bir toplum var.. ona rağmen barışa çok büyük bir destek oluştu.. toplumun tüm katmanlarında..barış o kadar kolay değil.ümitsizliğe düşmeden umudumuzu koruyacağız..
ebru hanımın dediği gibi başkaları öldüğü için savaş çığırtkanlığı yaparlar..

xCoach Incompréhensible said...

Çünkü olay aslında barış yanlısı yaklaşım filan değil.

Bir taraftan 'hedefimiz özerk Kürt yönetimi' diyen bir partinin hiç bir barış girişimini samimi bulmuyorum.

Hedef eğer barış sağlamak olsaydı, çok ciddi bağlantılarını kullanarak Türkiye içindeki terör şiddetini azaltmaya ve durdurmaya yönelik yaklaşım sergilerlerdi.

Toplumsal barış adına ülkemi bölmek isteyen hiç kimseye destek çıkmam, çıkamam.

Eleştirel Günlük said...

Incompréhensible gercekten Incompréhensible bir yaklasim sergilemeye calisiyorsun ama Incompréhensible olabilmekten uzak ezberci bir yaklasimin var. Sana ne desem bir dialog olusturamayacagimizi hissediyorum. Bunun icin de hic bir sey dememeyi seciyorum. Sen asil terorun ne mene bir sey oldugunu bile anlamaktan uzaksin, rahatsin, kosene kurulmussun. Caba sarf etmen gerekli anlaman icin.

. said...

ağzınıza sağlık.sesimiz biraz daha yüksek çıksın diye yetmedi büyük harflerle yazdım yazınızı. izinsiz birde link verdim ama barış için izin istemek gerekmez diye düşündüm ;)

sardunya
http://sardunya.blogspot.com

Eleştirel Günlük said...

Tesekkurler Sardunya.

mavi said...

" Bir asker öldürüldüğünde karalar bağlayanlar barıș çabalarını neden desteklemezler? "
Peki bir terörist öldürüldüğünde sokaklara çıkıp zafer işareti yapanlar neden barış çabalarını desteklemezler ?

Toz said...

Bence barışı sadece biz istiyoruz.İki tarafta milliyetçi kesimler oluştu.Diyarbakır'da kepenk indirilmişti birkaç gün önce esnaf açamıyordu dükkanını.Geçtiğimiz senelerden birinde apo nun yakalanış günü inmiştim yine Diyarbakır'a arkadaşım aldı beni havaalanından apar topar evine götürdü.Terör örgütü ve sempatizanları da kendi halkına zarar veriyor senelerdir.Onlar barışı istemiyorlar.Bugün asker sokakta dolaşsa böyle provakasyona müsait bir ortamda aynısını yaparlar ki polislere çoğu zaman oluyor.Barışı sadece bizim gibi cahiller istiyor.Barış zaten erkek ismi,çocuğunuz olursa koyarsınız madem o kadar çok barış istiyorsunuz.

Eleştirel Günlük said...

Mavi balon zaten barisi istemeyenler bir insanin olumunu (gerilla da olsa) sokaklarda kutlayanlardir...

Eleştirel Günlük said...

Toz yok yok o denli kotu degil durum. Insanlar iskencehanelerden gectikleri halde hala baris diyorsa bu birseydir.

xCoach Incompréhensible said...

Çoğunlukla açık ve netimdir aslında.
anlaşılmazlık, sadece etrafımdaki insanlara karşı takındığım bir sitemdir çoğu zaman.

farkında olmadığın şey, aslında seninle diyalog oluşturmaya çalışmadığım. sadece kendi fikirlerimi beyan ediyorum.

Terörün ne demek olduğunu, bu ülkede en az bir yakını yada tanıdığı öldürülen herkes bilir, bunun için ayrıca bir çaba sarf etmeye gerek yok.


xoxo

Eleştirel Günlük said...

Yok terorun ne mene bir sey oldugunu anlamaktan cok uzaksin. Cunku birilerinin oldurulusu yeterli kriter degildir. Oyle olsaydi, kadinlar siraya duzulum, acip bacaklarini yildizlara dogru ben sehit asker doguracagim diye sokaklarda dolanmazlardi. Bu akildisiligi anlayabiliyor musun? Devletin ve egemen ideolojinin terorunu anlamak lazim once. Ezenin zulmunu anlamak lazim once.

Eleştirel Günlük said...

:-) Eyvallah! (Behzat C edasiyla)