Pages

Apr 17, 2017

2017 Referandum

O en salak köylü kurnazlıklarıyla PKK'ydı FETÖ'ydü derken herşeyi ele geçirdiler. Kötülüğü örgütlediler. Esnafı, muhtarları ve işsiz güçsüz doğuştan faşist gençleri milis gibi örgütlediler. Ağızlarından dışkı fışkıran medyayı bilgi kaynağı eylediler. Okullarda ırkçı, dindar ve milliyetçi bir müfredatı şırınga ettiler çocukların beyinlerine.

Kürt illerinde insanları bodrumlarda öldürdüler. Sokağa çıkma yasağı ilan edip aç bıraktılar, susuz bıraktılar, sokakta ölüsüne bile ulaşamadı insanlar.

Bombalar patlatıldı işid eliyle. Suriye'de çocuklara oyuncak götüren çocukları bile katlettiler.

Çaldılar, çırptılar. Hukuğu işletmek isteyenleri ya sürgün ettiler ya da işten attılar. Devletin her kurumunda insanlar üzerinde baskı yarattılar. Gazetecileri, yazarları, araştırmacıları, Üniversitelerden akademisyenleri işten attılar. En anayasal hakkı, imza atıp barış istemeyi, terör kapsamında ele aldılar. Seçimlerde trafo patladı elektrikler kesildi kediler cirit attı, çalınmış oy pusulaları bulundu ve hiç bir şey olmamış gibi bildiklerini okumaya devam ettiler.

Daha ne yapsalardı sahi? Daha ne yapsalardı bu ülkenin başına bir karabasan gibi çökeceklerini söylemek için?

Şimdi bütün baskı, zulum, hile ve manipülasyonlarla "kazanılmış" adına da referandum denilen bir şey var ortada. Ve ortada kameralara çekilmiş usulsüzlük ve hileler var ama bunları suç sayan hukuk yok; ayıp sayan ahlak yok; adaletsiz sayan vicdan yok.


Bir kaç kaynak
Avrupa Konseyi gözlemcisi: “Hem oy kullanım hem oy sayımında engellendik”
http://sendika29.org/2017/04/avrupa-konseyi-gozlemcisi-hem-oy-kullanim-hem-oy-sayiminda-engellendik/

Referandum Seçim Hileleri 16 nisan 2017
https://www.youtube.com/watch?v=VQjN6PjS8hY 

2,5 milyon mühürsüz zarfı geçerli sayan YSK, 2014'te AKP'nin talebiyle 1 sandık için seçimi iptal etmişti!
http://haber.sol.org.tr/toplum/25-milyon-muhursuz-zarfi-gecerli-sayan-ysk-2014te-akpnin-talebiyle-1-sandik-icin-secimi-iptal

AGİT: YSK'nın oy pusulası kararı yasaya aykırı
http://www.gazeteduvar.com.tr/dunya/2017/04/17/agit-referandum-adil-kosullarda-yapilmadi/

No comments: