Pages

Jan 30, 2011

Aklın Kimyası ile Aşkın Kimyası

Aklın kimyası ile Aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. ‘Aman sakın kendini’ diye tembihler. Halbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: ‘Bırak kendini, ko gitsin!’ Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var! (Elif Safak, Ask. p. 95)
The chemistry of mind and the chemistry of heart are just different. The mind is just cautious. It moves with hesitant steps. Always warns ‘Just be careful’. But what about the love? Only thing love advices is ‘Let it go!’  The mind is difficult to demolish. However, love overwears itself, falls into ruins. But the treasury is found among the ruins. A devastated heart worths anything!

10 comments:

aysegul said...

Oyum aşkın kimyasından yana ;-))

Eleştirel Günlük said...

Benim oyum da ikisinin karisimina... Ask ne akilsiz olmali ne de yureksiz...

enternasyonal said...

akla hiçbir şeyi değişmem

Geronimo said...

"kimyalarımız uymadı gardaş"...siz bence bu yazarların yazdıklarına pek kulak asmayın...onlar böyle yazarlar ama başka yaşarlar...harap bir kalp harap bir beynin ürünüdür...harap bir kalpse deneyimler bütününe işaret eder ki deneyimler her beyinde aynı birikimlere yol açmıyor...hazine yerine karşınızda paslanıp çürümüş bir bakırla da karşılaşabilirsiniz..."o da bana karşı boş değildi"den şaşmayın :)

Eleştirel Günlük said...

Geronimo :-)

gardas harap bir beyin de harap bir kalbin urunu olabilir pekala...

zihni örer said...

kimyadan çok zor geçerdim okulda, bu yüzden aşktan değil sevdadan yanayım:)

Eleştirel Günlük said...

Zihni hocam yani diyorsunuz ki secdanin kimyasi yoktur. Oyle mi?

Ebru said...

Benim oyum da aşkın kimyasından yana:)Pratikte sonuçlarını gördüğüm halde:)

Eleştirel Günlük said...

Pratige sapka cikaririz Ebrucugum... :-) Umarim kendini daha iyi hissediyorsun...

Geronimo said...

Valla bugün Saffet Murat Tura'nın bir kitabını okuduktan sonra artık herşeyin madde olduğuna, enerji olduğuna iyiden iyiye inanmaya başladım...aşk da bir enerjidir, bir doğa olayıdır...vajina ve penis olmasaydı aşk olur muydu? En büyük aşklar cinsel enerjinin aktarılmasının ya da açığa çıkarılmasının yasak olduğu dönemlerde ve toplumlarda doğmuş olması da bunu destekler gibime geliyor...hayırlısı