Pages

Oct 2, 2008

Hukuk Eliyle Cinnete Cinayete ve Linçe Davetiye

Hani olur da arşivlerde tozlarda kaybolur, veritabanı tablolarından kazara silinir diye, Milliyet’te yayınlanan bu haberi aynen bloğuma alayım dedim. Bir de bir kaç okuyucu yorumu tabii ki.

DTP’liyi öldürün çağrısı suç sayılmadı


Bolu 2. Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan 13 askerin 7 Ekim 2007’de şehit düşmesinin ardından Bolu Express gazetesindeki köşesinde “Türk, işte karşında düşmanın” başlıklı bir yazı kaleme alan I.E., terörle mücadeleyi anlattı. I.E., yazısının devamında DTP milletvekillerinin, DTP yöneticilerinin ve DTP’li belediye başkanlarının isimlerini tek tek sıraladı. I.E., yazısında şu ifadelere yer verdi:
Yüce Türk Ulusu, işte karşında düşmanın. ‘PKK bölücü terör örgütüdür onun mensupları da vatan hainidir’ demedikten sonra bunların topu Türk düşmanı olarak bundan sonra ‘sivil yurtsever’ unsurların hedefi olacaktır. Kahpece pusu kuran, dağdaki teröristin peşinde koşmaktansa üç-beş mikrobu temizleyip bundan sonra ‘Bir bizden beş sizden tamam mı, devam mı?’ demek gerekir. Bunu yapacak ve diyebilecek yurtsever unsurlar da çıkar elbet. Toplumun arzusu, yoğun olarak bu yöndedir. Bundan böyle şehit edilen her güvenlik görevlisine karşın, bunlardan birinin aynı kaderi paylaması toplumun çoğunluğunun isteği haline gelmiştir. Artık kangren olmuş uzuv veya uzuvların kesilip atılma zamanı gelip geçmiştir.


‘Düşünce özgürlüğü’ sayıldı
DTP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, yazının yayımlanmasının ardından avukatı Duran aracılığıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılığın, ifade alıp duyuruyu karara bağlamak dışında araştırma gerektirmeyen soruşturması altı ay sürdü.

Savcılık, soruşturma da sonunda yazıyı hukuka uygun bularak takipsizlik kararı verdi. Kararda, yazının düşünce özgürlüğü kapsamında olduğu vurgulandı.

Mahkeme de uydu
Duran, takipsizlik kararının kaldırılarak dava açılması için Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Dilekçede, yazının halkın bütününde suç işlemeye alenen tahrik eylemini oluşturduğu ifade edilerek şöyle denildi:
İçinde açıkça infaza ve öldürmeye davet ve tahrik ifadeleri taşıyan bir yazının, savcı tarafından aklanmış olması kamu vicdanını ve toplumun adalet duygusunu derin biçimde yaralamıştır. Savcılığın takipsizlik kararına karşı verilen genel tepki ‘bu da suç değilse suç ne’ biçimindedir.

‘Karar isabetli’
Mahkeme de savcılığın isabetli bir karar verdiğine işaret ederek itirazı reddetti. Mahkemenin kararında, savcılığın verdiği kararda isabetsizlik bulunmadığı vurgulandı.
Duran da kararı AİHM’ye taşımaya karar verdi. Bu tip kesinleşen kararlara karşı Adalet Bakanlığı’nın “kanun yararına bozma” hakkı bulunuyor. Ancak bakanlık bu yola başvurmazsa iç hukuk yolları tamamen tükenmiş oluyor. Bu durumda savcılığın kesinleşen kararına göre, AİHM aksi bir karar verene kadar DTP’lilerin öldürülmesi için çağrı yaparak isim listesi yayımlamak suç sayılmayacak.

Yorumlardan Seçmeler
  • Gec düsünülmüs bi karar olarak yorumluyorum, Dha erken planlanip uygulamaya gecilmesi lazimdi, yazar kardesimiz üstüne düseni yapti, simdi yurtsever insanlarimizin üstüne düseni yapmasinda
  • bunda kızacak, darılacak, alınacak ve suç sayılacak hiç bir şey yok. bence bu vatandaşımız, susan ama patlamaya hazır milyonlarca TÜRK ün içindekileri kaleme almış ve cesurca hissettiklerini yazmış. kalemini KIRAN ama ASLA SATMAYAN aydınımızı saygıyla selamlıyorum. TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN
  • bizim 1 şehidimiz onların 7 ceddine karşılık gelmez. .
  • DTP teror orgutunu destekliyor, bunu acik acik dile getiriyor. Bu teror orgutu ulkemizi bolmeye yonelik saldirilar duzenliyor, bir suru sivil ve askerimizi kaybettik. Ama bu DTP mecliste oturuyor ve bizim hak ve yasalarimizi kullaniyor. Bizim ceplerimizden cikan vergilerle maaslarini aliyorlar. Kose yazari ne guzel soylemis.
  • havada gezen dtplilere duyrulur. Bu ülke sizin at koşturacağınız yer değildir. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşıyorsan onun yasalarınada bağlı kalıcaksın. Anayasanın 66. maddesi ne diyor? -Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. -Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Bu insanlar vatana ihanet ediyorlar. Vatandaşlıktan çıkartalım bunları.
  • yazarı ve mahkemeyı tebrık edıyorum turkıyede boyle bır partı olamaz bence bır sehıdımıze karsı 10 dtp lı oldurulsun de erken bıtsın
  • az bile söylemiş. 1 değil 5 tane öldürülmeli. . ne istiyorlar neyin peşindeler aynı topraklarda adam gibi yaşamak varken. huzursuzluğu çıkaran onlar. memnun değillerse burda bizimle yaşamaktan her taraf yol ama benim huzurumu kaçırmaya hakları yok. . .
  • Adamın ağzına sağlık. DTP terorist leşinin evine taziyeye gidiyor. Vatan hainidir. Onları hakettikleri cezaya çarptıracak babayiğidin ellerinden öperim.
  • demekki bu ulkeyi unutmayan boyle kardeslerimizde varmis. helal olsun gercek bir dusunce tabi uygulamayada gecmeliyiz. ama su dtp belediye baskani askerleigini yapmayan herifin dilekcesini savcilik nasil kabul ediyor. allah bu ulkeyi seven turk kardeslerimizle olsun. saygilar.
  • BİR ŞEHİDİMİZE en az 10 dtpliyi gömmek artık bizim için farz olmuştur. Nedenmi? BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR. Bunlardan bir an önce kurtulmalıyız. . .

Kuşkusuz duyarlı aklı başında yorumlar da vardı
  • şu yorumlar olduğuna inanamıyorum ya. Ne demek insan öldürmek. Olaya artık şu açıdan bakmalı insanlar oradaki askerlerimiz gerçekten ne için oradalar? Ya da o kandırılan gençler neden kendi askerlerine ateş açıyor?
  • balıkesirden sonra şimdide böyle bir olayla karşıkarşıyayız, mutlaka iki taraftanda destek görecek bi karar ama gerek yok bunlara. . . NEREYE GİDİYORUZ?. . .
  • Yazı insanlık dışı, utanç verici. Ama bazı yorumları okuyunca kanım dondu, bunları yazanlar insan olamaz. Hiçbirşey masum insanların öldürülmesi için neden olamaz. Bu kafayla gidersek sonumuz iç savaş. Yazıklar olsun.
  • yakında başını örtmeyenleri, oruç tutmayanları da öldürün diyen biri çıkacak, o da mı fikir özgürlüğü olacak? ooooo artık türkiye de kimse kalmaz. .
  • Bazı yorumcular maalesef zıvanadan çıkmış. Potansiyel katillerle yanyana yaşamak çok tehlikeli.
  • her asılan devrimci için bir milliyetçi asalım, her tecavüz için tecavüzcülerin bi kızana tecavüz edelim, hırsızlık için gidip hırsızlık yapalım vs vs. Böyle saçma bir düşünce olamaz. Ölümlerin durdurulması için çaba sarf etmek varken bu şiddet niye. Yaşasın insan hayatı. . . Birisi çıkıp şu çatışmalara ne zaman dur diyecek merak ediyorum.

No comments: