Pages

Nov 30, 2008

YouTube'a ve Google'a Talep

Bir Türk savcısı, yurt dışındaki Türklerin hak ve hassasiyetlerinin korunması amacıyla suç unsuru oluşturan videolara erişimin tüm dünya için bloke edilmesini talepte bulunmuş.

"a Turkish prosecutor made a sweeping demand: that Google block access to the offending videos throughout the world, to protect the rights and sensitivities of Turks living outside the country."

10 comments:

yarabandı said...

İlk kez birileri bu konuda mantıklı bir adım atmaya başladı.
ancak benim anlamadığım bilgisayarımın DNS ayarlarıyla oynamadığım halde Youtube'a nasıl girdiğim? ama google üzerinden video arattığım zaman açamıyorum. mantıklı bir açıklaması olan var mı?

Anonymous said...

Kolayi var...
kapatirsin tum gumruk kapilarini, pasaport dairesini iptal edersin, yurt disindakilere bir ay muhlet verip "girdin girdin yoksa bir daha alinmayacaksin ve vatandasliktan atilacaksin" denir, tum internet, telefon, tv, uydu vs baglantilari kesersin.
Sonrada tum SINIRLARA on metre yukseklikte duvar orersin olay biter.

Yeterki savcilarimiz ve generallerimiz uzulmesin.

Eleştirel Günlük said...

Yarabandi belani mi ariyorsun allah askina. Simdi sen ve senin gibileri de icine alan bir proje daha baslatir sistemdeki kacagi bulup sansurler... sesini cikarma onlar farkina varana kadar tadina var sansursuzlugun. :-)

Eleştirel Günlük said...

Haydar hocam ama bunu da istemezler ki... Onlarin derdi baska...Belki kendileri de bilmiyorlar. Ideolojileri oylesine koreltmis ki onlari...

yarabandı said...

tamam sustum:)

yarabandı said...

yanlız anlamadığım bir şey daha var benim. bu suç unsurunun kapsamı ne? işlerine gelmeyen videoları suç unsuru diye adlandırıp kapatmaya kalkmasınlar sakın? ilk baştaki "mantıklı bir adımı" geri aldım

Eleştirel Günlük said...

Yarabandi sen de benim kafami karisitirip duruyorsun yahu. Sagir sultan bile duymustur diye dusunuyordum bu sansurlemenin gerekcelerini. Bu 1923'den beri suregelen sansurcu mantik iste. Oylesine muglak oylesine elastik, nereye cekersen oraya giden yorumlama mantigi. Belli basli kavramlari da Turklugu asagilamak, Ataturk'e hakaret, Islamci hocalara (adnan hoca basta geliyor) hakaret, vs. vs.

Sen "İlk kez birileri bu konuda mantıklı bir adım atmaya başladı" dediginde biraz tuhaf karsilamistim ama alay atmek icin agdali dil kullandigini varsaydim...

yarabandı said...

"nereye çekersen oraya gider demişsin" ya işte ben kendimce bu saydığın vesailerin dışında bişeyler olabiliceğini düşündüm. ingilizcem yeterli olmadığı için okumaya bile çalışmadım yolladığın linki. keşke türkçe bir link verseydin ya da sen çevirseydin haberin içeriğini daha iyi anlardım.

Eleştirel Günlük said...

Haklisin yarabandi! Varsayimlarimizi daha dikkatli kullanmali. Bir dahaki sefere daha net olmaya calisirim...

tüpçü said...

çok rezil adice şeyler var, tüm bunlara karşı önlem, oluşturulacak büyük bir kurum tarafından yapılmalı.




Kutsal insanlara hakaret edenlere cavabını verin!!..
youtube yorum yapmak için 2 açık bilet:


Username: yuutubagirerim
Password: youtube789


Username: varyedirmez
Password: 198000

* * * * * *

kendiniz üye olup yorum yapmak için:
http://www.youtube.com/create_account
.

yasaklı YOUTUBE giriş için:

birkaçtane dns numarası isteyen için:
12.106.254.36
12.106.254.37
12.109.193.94
12.11.148.232
12.11.148.233
12.11.224.133
12.119.93.74
12.120.120.161
12.120.120.164
12.120.120.167
12.120.120.170
12.120.120.182

youtube giremeyenler için, aşağıdakilerde proksi adresleri buraya girdikten sonra youtube nin adresini yazın you tube ye girin:
http://www.proxylord.com/tube/index.php
http://3hardatstudy.info/
http://www.proxygizlen.com/
http://www.youproxyz.com/
https://proxify.co.uk/
http://www.proxylicious.net/
http://hidemyass.com/proxy/
http://proxy.tc/