Pages

May 7, 2009

Sansüre Sansür


Geçen seneki Sansüre Sansür kampanyası Dailymotion kapatıldıktan sonra spontan bir şekilde başlatılmış, sonrasında da sansüre karşı oluşturulan en kapsamlı harekete dönüşmüştü.

Tesadüf bu ya, ikinci hareketimize başlamaya günler kala Dailymotion yine ve yeniden hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kapatıldı.
Bu sefer sizlerden isteğimiz daha kapsamlı bir katılımlı herkesin internet sansürüne karşı bilinçlendirmeye çağırmak. Hatırlatmak, tünellerde bir yere varılamayacağını göstermek, bilgi alma özgürlüğümüzün elimizden kayıp gittiğini bir şekilde unutturmamak.

Bu iş Atatürk'e hakaret, çocuk pornosu, uyuşturucuya özendirme, müstehcenlik vs. gibi maddelerin olduğu internet yasasının tamamen süistimaline dönmeye başladı. Keyfi bir şekilde internete girme özgürlüğümüzü, bilgiye ulaşma, paylaşma özgürlüğümüzü elimizden almaya başladılar. Eğer tepki göstermezsek internet yakında İran'dan, K. Kore'den bile beter hale gelecek.

Sansüre Sansür olarak başlatacağımız kampanyayla insanların bir nebze olsun uyanmasını sağmamız gerek. Bunun için herkesin katılımının saglanması gerekiyor. Ve bu da bizlere düşüyor.

Daha önce YouTube, benzeri bir şekilde kapatılmıştı, biliyorsunuz. İlk başta kısa bir süre, sonra biraz daha, sonrasında ise tam 1 yıldır kapalı YouTube. Dailymotion'a da bunu yapmaya başladılar. Ne zaman açılır artık bilemiyorum. Tamamı Türkçe yapılan bir video paylaşım sitesini ise nasıl kapatırlar aklım almıyor. Bari bu, bir gerekçe olabilirdi.

Pazartesi günü sabah 11'de kampanyamız başlıyor. Bu 'berbat' tesadüfü iyi bir noktaya çevirebileceğimizi düşünüyorum. Umarım insanlarda bir hareketlenme yaratırız.

http://sansuresansur.blogspot.com/

3 comments:

Anonymous said...

denetimle sansürü birbirine karıştırınca böyle sonuçlar ortaya çıkıyor,,,
bu
ülkede
kredi kartlarına fahiş faizler alındığı zaman hiç bir devlet makamının sesi çıkmamıştı,,,
e kapitülasyonların neo-liberal haleyle babalar gibi verildiği bir dönemde,,,
şu verilen emeklerin önemli bir kısmı da avrupa ve amerika rahat rahat yaşlansın diye emiliyor resmen (emeklilik fonları aracılığıyla yapılıyor bu)
böyle bir batıyı dünyanın geri kalanı niye kaale alsın,,,
sansürden nereye geldim,,,
kampanyayla ilgili bir metin olursa haber verir misin,,,

E.A.Şeran said...

ben kampanyayı nasıl kendi sitemizde uygulayacağımızı hatırlamıyorum ya. Sansüre sansür ekibinin sitesine girdim ama onlar başlamışlar çoktan... teknik olarak nasıl oluyodu kendi kararımızla sitemizi sansürlemek???

Eleştirel Günlük said...

Oza su sitede daha cok bilgi bulabilirsin.

http://sansuresansur.blogspot.com/