Pages

Nov 10, 2010

Ne ülke ama!

‎10 Kasım'da saygı duruşuna geçmeyini DÖV,
Oruçta yiyip içeni DÖV,
Bayrağa yan baktı diye DÖV,
Üstünde Ahmet Kaya tişörtü var diye DÖV,
Kürtçe şarkı söyledi diye DÖV,
Annesi ile Kürtçe konuştu diye DÖV,
Türkçe bilmiyor diye yine DÖV,
Korucu olmadı diye DÖV,
Oyunu vermedi diye DÖV,
Zafer bayramında marş okumadı diye DÖV,
Mahalleden geçti diye DÖV,

Ve bu olup bitenlere SÖV, ama sövdün diye gel yine DÖV..

Bijwen | Kürt 2.1

7 comments:

EKMEKÇİKIZ said...

Şu dayak kültürü sona ermedikçe, "dayak cennetten çıkmadır" inanışı çöpe atılmadıkça, biz ne ülke ama demeye devam edeceğiz.
Ne yazık! :(

Eleştirel Günlük said...

hep onu diyorum kulturu degistirmeden bu ulke uygar olamaz. kulturumuz celisik, kulturumuz ahlaksiz, kulturumuz siddet dolu, kulturumuz insanlik disi. (Cok guzel yanlari da var her kulturde oldugu gibi. Onlari da ayrica islemek gerekli. Cunku bazan o guzelmis gibi gorunen kultur ogesi ote taraftan cirkin bir yuze de sahip olabiliyor. Ornegin, sevdigimize sahiplenmek guzel. Ama bunun bir adim otesi o insani metaya cevirmeye kalkmayla sonuclanabiliyor. Ya da o kisinin yasamina mudahale etme hakki veriyor digerine... Ve Ataturk ya da Allah'a dair tutuculuktan cok kulture dair tutuculuk ve bagnazlik daha kuvvetli bu ulkede ve herseyin icine ediyor...

Aslısın said...

Tek istikrar dövmek ve sövmekle ilgili. Bir taraf bastırdıkça diğeri de bastırıyor ama eleştirdiği tarafın yöntemini kullanmakta beis görmüyor.

Eşcinsellerin bile "birbirlerini" o travesti, öbürü kadın gibi giyiniyor vs vs diye aşağıladığı bir ortamda ne bekliyoruz ki?
Nerede kaldık birlik, insanlık?
Galiba çok eskilerde, bir yerde.

zihni örer said...

Bizim o tarafta, çerkezler biz türklerden biraz daha uygarlığa eğilimli. Türkleri eleştiriken verdikleri bir örnek tam felsefe yüklü.
"türkler, küçük çocukları oyun için cam bardağı eline aldığında görmezlikten gelirler, çocuk oynarken bardağı kırınca onu DÖVERLER".

"DÖVMEK" kültürünün kaynağı sanırım bu, yani kendine yetersizlik ve sonu baştan farkedememe acizliği!

Eleştirel Günlük said...

Bir de her problemin cozumunu siddette arayan bir ilkellik var. Devlet'ten aile icindeki otoriteye kadar her alanda uygulamali gosterilip ogretilen ve kusaktan kusaga aktarilan bir sey bu...

beijaa vintage said...

iyi yapmıs dövmekle...

Eleştirel Günlük said...

beijaa "ne diyeyim simdi sana" diyerek susayim en iyisi...