Pages

Mar 18, 2012

Yasaklara ve barikatlara tili li

Gaz bombası, kirmizi ışık, geri dőnűlmez işareti.. Ne gűzel uymuş.
Newroz Piroz be! 

Kűrtler Tűrkiyedeki faşizmin turnosol kağıdı olmaya devam ediyor. Yasaklıyorsunuz da ne oluyor sahi? Terőrize ediyorsunuz da ne oluyor. Muhammet Isa aşkına bőylesi bir kutlamayı ya resmi tatil yapın ya da hafta sonu kutlayacağız demeninin neresini anlamıyorsunuz? Neresi batıyor nerenize? Derdiniz akıl değil sizin. Derdiniz halka hizmet değil. Derdiniz demokratik bir yaşam değil. Derdiniz sizin faşist yőnetim anlayışınızda. Derdiniz ele geçirdiğiniz devlet aygıtının size verdiği gűcű ve olanakları nerenize sokacağınızı bilemeyişinizde.


Yasaklara ve barikatlara tili lili li....

4 comments:

Ebru said...

Newroz piroz be.

Eleştirel Günlük said...

Newroz piroz be.

derbay said...

Dün çok tuhaf bir gün yaşandı gerçekten. Haberlere yansıyan bir karede; kucağında çocuğuyla elindeki bir cismi polise fırlatmaya çalışan baba vardı. "Çocuklarıyla harp etmeye gittiler/Çocuklarını arbedeye katmaktan çekinmediler/Çocuklarıyla taşa sopaya sarıldılar" söyleminin görüntüsü oldu. Ne acıydı ki bunu söylemeye dili varan insanoğlu, doğadaki tüm canlıların yavrusunu korumak için ne derece saldırganlaşabileceğini aklına getirmiyordu.

Tarihsel geçmişi çok ama çok eski olan neşeli, şenlikli bir bayramın bir coğrafyaya atfedilip, teröre, bölücülüğe sembol edilmesi, hükümetten de ziyade kaybolan hoşgörünün eseri artık. Utanıyorum insanım demeye.

Yine de "tili li" bakalım...

Eleştirel Günlük said...

Merhaba Derbay, Evet artik insanlar bu salakca kontrol ve baski mekanizmalari karsisinda sus pus oturmuyor, oturmayacaklar. Olan bu degisimler gerceklesene kadar harcanacak bir suru guzel yasam ve cana olacak... Utandirdiryorlar bizi insaniz demeye. onlarla ayni havayi soluyoruz diye, ayni cografyayi paylasiyoruz diye.