Pages

Oct 27, 2007

%52’den Hayat Kurtaracak Öneriler

Karşınıza bir Linç Sürüsü Çıktığında, ne yapmalısınız? Dikkatli Okuyun!

Hayatta kalmak için ölü taklidi
Karşınıza bir linç sürüsü çıktı. Kurtulmak için derhal yere yatıp ölü taklidi yapın. Ölüm peşinde koştukları için size bir şey yapmazlar. Ama dikkat edin, üstünüze basabilirler.

Dikkat linç sürüsü
Sokakta yürürken, hınca hınç yürüyen bir linç kütlesinin arasında kalırsanız, kütlenin en arka sırasına geçmeye çalışın, uygun aralıkta sıvışın.

En yakın bakkala girin
Sağda solda büfe, bakkal arayın, görür görmez, “bağırmaktan dolayı çok susadım, bi su alıp geliim” deyin, soluğu bakkalda alın. Kütle geçip gidene kadar su, gazoz bir şeyler için. “Hepimiz Mehmediz” sloganı höykürülürken “Ah, benim dayıoğlu Memed vardı, özledim keratayı, bi ariyim” deyip elde cep telefonuyla kütledışı alana doğru süzülün. Evinize/işyerinize bayrak asmadığınız için gelen sivil bayrak müfettişlerini “cumhuriyet mitinglerinden beri asmadığım gün kalmadı, rengi soldu, yenisini şey edicem” diye savuşturun.

Gitar bulundurmayın
Rockçıysanız bu ara yanınızda gitar falan taşımayın, alıp kafanızda kırabilirler. Ayrıca uzun saçlılar “Eski Türklerin de saçları uzundu (peygamber ve Barış Manço da makbuldür)”, küpeliler “Yavuz Sultan Selim’in küpesi”, punklar “Kızılderililer de Türk” söylemlerine pratik yapsınlar, saldırı anında kullanabilirler.

Cepte savaş manşetli gazete taşıyın
Yanınızda manşetinde milliyetçi savaş çığlıkları atan bir gazete taşıyın (Hürriyet iyi gider), tehlike anında onu açın. Üniversitelerin cüppeli generallerinin düzenlediği “üniversiteli” yürüyüşlerine karşı Hürriyet kesmez, Cumhuriyet bulundurun.

Ara sokaklara kaçın
Dar ara sokaklardan yürümeyi tercih edin, en azından sayıca az bir kütleyle karşılaşırsınız.

Dikkat okul! Gençler ve çocuklar için tehlike!
Okula kayıtlı bir genç iseniz, zorunlu eylemlere katılmamak için her bahane uygundur. Özellikle “çok feci ders çalışmam lazım” yalanını sallayın. “Bugün askerden abim geldi. O da Mehmetçik nihayetinde” deyip fıyın. Asker üniforması giydirmeye çalışırlarsa, uyuz (hastalık) olduğunuzu söyleyebilirsiniz. En iyisi, bu ara hiç okula gitmeyin. Çok tehlikeli.

Kapınızı değiştirin
İstanbul Pendik’te olduğu gibi kapınıza (Nazi dönemi misali) işaret konmuşsa, hemen kapınızı değiştirin. Ayrıca, kapı ustasıyla anlaşın, bu sıralar sık değiştirebileceğiniz için indirim yapsın.

Ön camdan uzak durun
Kahve, kafe vs. yerlerde oturuyorsanız, yola/ön cama yakın masalarda oturmamaya özen gösterin.

"İki" gösterirken dikkat
Herhangi bir yerde işaret ve orta parmaklarınızı zafer işaretini çağrıştıracak şekilde kullanmayın, “usta, bize iki çay” derken farklı “iki” gösterme yöntemleri bulun.

Tehlike anında irtibatta olun
Arkadaşlarınız ve çevrenizle sürekli irtibat halinde olun, linç sürüleri açısından tehlikeli bölgeleri görenler diğerlerine haber versin.

Kaynak: %52.org

Bir de eger tırsıyorsanız BİZ KAÇ TIRSAĞIZ kampanyasına katılın

2 comments:

Anonymous said...

BENCE EN IYISI BELINE BOMBA BAGLAYIP SONRA DA KALABALIGI TAHRIK ETMEK SONRA KALABALIK LINC ICIN ZEVKTEN DORT KOSE IKEN BOMAYI PATLATMAKTIR...BAKALIM BI DAHA OYLE KOLAY KOLAY LINC'E GIRISIYORLAR MI!

Eleştirel Günlük said...

Anonim kardes sagolasin onerin icin. Yine de biz siddetsizligi savunmaliyiz diye dusunuyorum. Cunku siddet onlarin temel gudusu. Siddetle var olup siddetle besleniyorlar. Kanla besleniyorlar. herne kadar onerin sokaktaki aptal kalabaligi belki biraz tedirginlestirebilmeyi iceriyorsa da bence asil amac bu icine sictigimin kulturune insan sevgisini, insan yasaminin herseyden daha onemli olmasi gerektigini sokmaktan geciyor...