Pages

Oct 22, 2009

Hegemony!

Güney Afrika’nın resmi ırkçılığına karşı en büyük mücadele verenlerden ve en saygın militanlarından biri olan Steve Biko çok çarpıcı biçimde diyordu ki beyazlar hem bizim kıçımıza tekme atıyor, hem de bu tekmeye nasıl tepki göstermemiz gerektiğini dikte ediyorlar.

Bakın hele şu Türkiye'de ki milletin aymazlığına! Yahu onca kanlı, kirli savaştan sonra, barış için bir umut, bir olasılık oluşmuş. insanlar seviniyorlar. Bu size batıyor öyle mi! Insanların nasıl sevinmesi gerektiğini ya da sevinememesi gerektiğini dikte etmeye girişiyorsunuz.

Başbakan “şark kurnazlığı” yapıldığını iddia ederken cumhurbaşkanı ise görüntülerin hoş görüntüler olmadığından dem vuruyor. Şimdi de Genel Kurmay bu yaşanaların hiç bir şekilde kabul edilmesi műmkűn değil demiş. Yahu bir genelge yayınlasaydınız ya: “ikinci bir emre kadar sevinmek yasaktır!” diye…

Bianet'te çıkan bu yazıyı mutlaka eklemelyim

"Çözüm Güneydoğu'da Sokağa Dökülenleri Doğru Algılamakta"

Bursa Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, barış grubunun gelişini "şov" olarak nitelendirerek, "bu oyuna bir kez daha fırsat verilmemeli" dedi; Ege'de Sonsöz gazetesi yazarı Halit Tunç'un sorusuysa CHP'ye: Güneydoğu'da örgütlenmek için kimlerden izin bekliyorsunuz?"

Bursa Olay ve Ege'de Sonsöz gazeteleri, demokratik açılıma destek için PKK örgüt üyelerinden oluşan bir grubun Türkiye'ye gelişinin ardından yaşanan kutlamalardan rahatsızlık duyulduğunu yazdılar.

Bursa Olay gazetesi yazarı İhsan Aydın, "Kaçan ölçü ve batıdaki infial" yazısında, Türkiye'nin Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) "başını çektiği yurda dönüş şovundan Türkiye'nin büyük yara aldığını" savundu.
Aydın: Bu oyuna bir kez daha fırsat verilmesin

Aydın'ın temennisi, "vicdanları rahatsız eden, şehitlerimizin kemiklerini sızlatan bu oyuna bir kez daha fırsat verilmemesi"...

"...Hele hukuk, bölücülerle bağlantısını resmileştiren bir partiyi daha uzun süre legal bir siyasi hareket olarak asla göremez. Nitekim bunun ilk belirtisi kendini göstermiş ve eli silahlı örgüte sahip çıkan DTP hakkında yeni bir soruşturma daha başlatılmıştır. Bunun sonucu kapatmaya varana dek de uzarsa kimse şaşırmamalı."
Tunç: Sokaklara dökülenler mesajı doğru algılanmalı

Ege'de Sonsöz gazetesi yazarı Halit Tunç da, "Yeni süreçte PKK" yazısında, "Kürdistan İşçi Köylü Partisi'ni (PKK) ilk kurulduğundan bugüne kadar yakından izleyen bir gazeteci" olduğunu belirttikten sonra, asıl sorunun, "meselenin Doğu illeri ve savaş mağdurlarının DTP' ye teslim edilmemesi" olduğunu savundu; "Sokaklara dökülmüş o yığınların mesajı doğru algılanırsa, sosyal kanamayı durdurmak daha hızlı olacaktır" dedi.

"25 yıllık kanlı süreçten zarar görenlerin, eğitimi, rehabilitasyonu yaşama entegrasyonu için bir dizi sosyal, ekonomik ve kültürel projeler devreye sokulmalı. Bu zor coğrafya DTP'ye bırakılmayacak kadar önemlidir. Bir uyarım da CHP'ye olacaktır; CHP Güneydoğu'da örgütlenmek için kimlerden izin bekliyor?" (EÖ)

Bursa-İzmir - BİA Haber Merkezi

23 Ekim 2009, Cuma

3 comments:

MELİS said...

Başbakan-Cumhurbaşkanı artık o kadar show'u bırakında yapsınlar:)

Ebru said...

Yıldıray Oğur'dan eklediğiniz yazı bazı alıntılara yanıt olabilir. Savaştan bunca rant sağlanıyorken sokaktaki her hareket rahatsız edecektir mutlaka.Halit Tunç kısmen doğru demiş doğru algılanırsa!!!

Anonymous said...

kiskirtici olmamak, sakinligi korumak vs. neyse de, beni asil en cok rahatsiz eden sokaktaki adamindan basbakanina, buyurgan bir dille konusmalari...
bu buyurganlik yillarin artik genetige islemis kodalarindan kaynaklaniyor belliki...
murat belge'nin dedigi gibi, yahu birader, "Ya ne yapmaları bekleniyordu? Kimseye haber vermeden gece sabaha karşı sürünerek mi gelecekler, savcının karşısına çıktıklarında “Ben ettim, sen eyleme” deyip secdeye mi varacaklardı?"....